Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σάρκα και οστά παίρνει το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» που απευθύνεται σε 64 δημοτικά σχολεία και περίπου 11.000 μαθητές. Πρόκειται για σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

Γίνεται με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει ως στόχο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Εργασίας, από τους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου τόνισε τη σημασία της στήριξης των ιδιωτικών φορέων, αλλά και της συνεργασίας των δασκάλων και των συλλόγων γονέων για την επίτευξη του προγράμματος.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, το «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός, από τον Σεπτέμβριο του 2016, να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από τη μεριά του, δήλωσε ότι σχεδιάζεται, επίσης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα εκτός από την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού στα σχολεία και λιποθυμιών παιδιών μέσα στις τάξεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν με τη δημιουργία δικτύων διανομής φρούτων. «Δίνουμε δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κανείς μόνος μπροστά στην κρίση», τόνισε.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε ότι το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας είναι ένα φαινόμενο που δεν ανήκει σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι «σε έκτακτες συνθήκες απαιτούνται έκτακτα μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι το Δημόσιο είναι αυτό που έχει την ευθύνη του κοινωνικού κράτους και οφείλει να εξασφαλίζει τις παροχές κατά της φτώχειας.