Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά τα διαδικαστικά για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. η Εφορευτική Επιτροπή καλείται να λύσει άλλον κόμπο, αυτόν της παρουσίασης των προτάσεων των τεσσάρων υποψηφίων.

Οι δύο, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αδ. Γεωργιάδης, με επιστολές τους προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ζητούν τη διεξαγωγή συνδιασκέψεων και επιμένουν στον ορισμό ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού debate, ο Απ. Τζιτζικώστας τηρεί στάση αναμονής, ενώ από την πλευρά του ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, μέσω στενών συνεργατών του, κόβει κάθε συζήτηση για «τηλεμαχία» και «ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει ένταση».

Ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής, οι συνεργάτες του Ευάγγ. Μεϊμαράκη έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε debate. «Οι τηλεμαχίες γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων» επιμένουν και προσθέτουν ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσα στους συνυποψηφίους για την προεδρία του κόμματος θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα της Ν.Δ.».

Κατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε και ο εκπρόσωπος του προέδρου στην ΚΕΦΕ Θ. Αμπατζόγλου (στον ΣΚΑΪ), λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της Ν.Δ. μέσα από αυτή τη διαδικασία, γιατί αυτό θα εξυπηρετούσε πιθανά τη σκοπιμότητα του ενός ή του άλλου» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφύγουμε ότι τείνει σε μια κατεύθυνση που δεν βοηθάει την ενότητα του κόμματος».

Είχε προηγηθεί η επιστολή του Κυρ. Μητσοτάκη προς τους άλλους υποψηφίους για τον καθορισμό των δημόσιων συναντήσεων και των τεσσάρων και χθες η επιστολή του Αδ. Γεωργιάδη προς τον Αν. Παπαμιμίκο, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και πρόεδρο της ΚΕΦΕ. Στην επιστολή του ο Αδ. Γεωργιάδης ασκεί δριμεία κριτική στη στάση του προέδρου, αλλά εμμέσως και στον Απ. Τζιτζικώστα: «Η εκλογική διαδικασία δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο.

Αντί οι τέσσερις συνυποψήφιοι με ίσους όρους να μπορούμε να απευθυνθούμε στο εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ., ο καθένας αξιοποιεί το όποιο θεσμικό αξίωμα κατέχει για εκλογικούς λόγους απαξιώνοντας τη διαδικασία. Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (εθνική συνδιάσκεψη, κοινοβουλευτική ομάδα, τηλεοπτικό debate κ.λπ.) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Ν.Δ.».

Ζητεί να οριστούν οι δύο συνδιασκέψεις και τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό debate. Τονίζει δε ότι όποιος εκφράζει φόβους για την ενότητα του κόμματος με το debate «δεν υπηρετεί την ενότητα του κόμματος».

Και ο Κυρ. Μητσοτάκης στην περιοδεία του στη Δυτ. Ελλάδα επέμεινε στον δημόσιο διάλογο των υποψηφίων (στην πρότασή του τονίζει ότι θα πρέπει να μιλήσουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα), υποστήριξε ότι «η ενότητα της Ν.Δ. δεν κινδυνεύει από τη δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου» και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει «στρατιώτης του κόμματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Θετικός σε κάθε συνάντηση και δημόσιο διάλογο εμφανίστηκε και ο Απ. Τζιτζικώστας, όπως και σε debate, και υπογράμμισε ότι «και οι τέσσερις συνυποψήφιοι για την προεδρία θα εγγυηθούν την ενότητα της Ν.Δ.».