Το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Στασινοπούλου με θέμα «Στον δρόμο της ελπίδας – Πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα».
Από αύριο (20.00) έως τις 13 Δεκεμβρίου οι δύο εκθεσιακοί χώροι του ΙΜΚ (Πειραιώς 206, τηλ. 210-3418550) θα γεμίσουν με έγχρωμες φωτογραφίες από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη.
Θα γεμίσουν με την τυχαία και στιγμιαία αποτύπωση ανθρώπων τσακισμένων, οι οποίοι, είτε με βλέμμα θολό είτε με μια σπίθα αισιοδοξίας και ένα κρυφό χαμόγελο, αντιμετωπίζουν τον φακό, που αποκαλύπτει τελικά την ελπίδα για ζωή.
Επίσης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 17.00 έως τις 22.00, το ίδρυμα ανοίγει όλους τους χώρους του σε δράσεις αφιερωμένες στο προσφυγικό.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να προσφέρει την οικονομική του ενίσχυση για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.
