Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά γενικά καλύφθηκε από τις μεταγραφές των Μπερμπάτοφ, Εσιέν και Καμπιάσο. Δεν έχει γράψει τα δικά τους χιλιόμετρα στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Χθες όμως στο ΟΑΚΑ, ο Ντιέγκο Μπουονανότε θύμισε γιατί πριν από 6-7 χρονιά στην Αργεντινή θεωρούνταν ο διάδοχος του Λίονελ Μέσι. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στην πορεία, είχε και μεγάλες ατυχίες, αλλά ίσως γίνει ο «Μέσι της ΑΕΚ».

Για το ότι η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ, ενώ έχανε με 0-1 από το 19’, πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με 2-1, η αιτία έχει ονοματεπώνυμο ή μάλλον… παρατσούκλι: «El Nano». Το πήρε πάνω του που λέμε.

Ζάλισε στο 35΄ τους αντιπάλους του, ανατράπηκε, πήρε το πέναλτι, το εκτέλεσε και 1-1. Στο 44΄, σαν να έκανε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, με εξαιρετική ντρίμπλα πάνω στον Μιχαήλ βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, εκτέλεσε ιδανικά και 2-1.

Ηταν ωραίο να το βλέπεις. Θυμάσαι πόσο μοναδικές στιγμές μπορεί να χαρίσει το ποδόσφαιρο. Ενας παίκτης, μία ενέργεια και 25.000 κόσμος να χορεύει από ενθουσιασμό στις κερκίδες. Παραλήρημα.

Τέτοιες στιγμές σκεπάζουν τα πάντα. Και κυρίως τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ με τον ΠΑΣ σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ειδικά στην άμυνα.

Αλλωστε, η ορμή που έδωσε ο Μπουονανότε, με άξιο συμπαραστάτη τον Γκάλο, αρκούσε στην ομάδα του Δέλλα για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, παίζοντας και καλή μπάλα μετά το γκολ που δέχτηκε και μέχρι τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με σουτ του Ακόστα στο 19΄ και τα σέντερ μπακ της ΑΕΚ να τον κοιτάνε καθώς πλησίαζε την περιοχή και ετοιμαζόταν να σουτάρει. Προκάλεσαν ανησυχίες χθες γενικότερα. Ειδικά ο Τζανετόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να βγει αλλαγή ο Κρισάντους λίγο πριν από τη μία ώρα παιχνιδιού, είχε προλάβει να χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Προκάλεσε μουρμούρα, γενικά την προκαλεί εύκολα, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που η συμπεριφορά του κόσμου δεν είναι σωστή.

Αν νιώθεις πως παίζεις συνέχεια με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν θα πάρεις ποτέ τα πάνω σου. Και χθες ήταν και άδικο, γιατί τον ένιωσε τον Κρισάντους η αντίπαλη άμυνα.

Το πόσο φάνηκε από το σημείο που βγήκε. Αμέσως πήραν μέτρα στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι, πλησίασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε ζαλισμένη στο γήπεδο, στο 74΄ ο διαιτητής Μάνταλος έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη στον Μιχαήλ για φάουλ στον Βάργκας. Συζητήσιμη τουλάχιστον.

Εγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ, που μετά είδε τον αντίπαλο να μένει και με εννιά. Απόλυτα σωστά αυτή τη φορά, στο 80΄, αποβλήθηκε ο Τζημόπουλος με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ στον Μάνταλο.

Στο τελευταίο τέταρτο με το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα και είχε πολλές φάσεις για γκολ. Σε μία από αυτές, στο 87΄, ο Βάργκας πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή και έκλεισε το σκορ.