Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενείται απόψε από την Μπάγερν στο Μόναχο και οι παίκτες της αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Από την περασμένη Τρίτη ο Πολωνός έχει πετύχει επτά (!) γκολ και φιλοδοξεί να ανοίξει λογαριασμό και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έμεινε άσφαιρος προ δεκαπενθημέρου στο Φάληρο.
Αυτό όμως είναι το μικρότερο από τα προβλήματα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που φέρεται να έχει ο πρόεδρός της Ζντράβκο Μάμιτς στο σκάνδαλο διαφθοράς στο κροατικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Jutarnji List», ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς κλήθηκε να καταθέσει στη Γενική Εισαγγελία και τους ανακριτές της USKOK (Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Κροατίας) στις αρχές του μήνα – και τα όσα είπε «καίνε» τον παράγοντα της πρώην ομάδας του.
Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι ο Μάμιτς καταχράστηκε τα 7 από τα 20 εκατ. που κατέβαλε η Τότεναμ στην Ντιναμό για να τον αποκτήσει το 2008. «Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μάμιτς. Εκανε ό,τι μου έλεγε. Οπως έμαθα κατόπιν, τα μισά από τα 20 εκατομμύρια προορίζονταν για μένα, όμως ο Μάμιτς μου είπε ότι ήταν για τον σύλλογο. Ετσι υπέγραψα τα αντίστοιχα έγγραφα και του έδωσα τα χρήματα».
Πάλι κατόπιν εορτής ο Μόντριτς έμαθε ότι τα ποσά κατέληξαν στις τσέπες του προέδρου και όχι στα ταμεία του συλλόγου.
Ο Μάμιτς βρέθηκε στη φυλακή για την υπόθεση αυτή το καλοκαίρι, όπως και ο αδελφός του –και προπονητής της ομάδας– Ζόραν Μάμιτς, όμως πλήρωσαν εγγύηση 1,5 εκατ. ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ομως οι κροατικές αρχές θέλουν να βάλουν τέλος στην… υπόγεια κυριαρχία του στο ποδόσφαιρο της χώρας. Και το ότι η Ντιναμό είναι σύλλογος που χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια αποτελεί έναν λόγο παραπάνω για να επισπεύδονται οι διαδικασίες…
