Στη συστηματική προσπάθεια «από συντηρητικούς και φασιστικούς κύκλους του πολιτικού χώρου να επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο, αντί των όρων παράτυπος ή χωρίς χαρτιά, τη χρήση ανακριβών και βλαβερών προσδιορισμών», απαντάει η «PRAXIS».
Τέτοιες λέξεις παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές αξίες, αποτελούν διάκριση, είναι καταπιεστικοί και ξεπερασμένοι, υπογραμμίζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Γι’ αυτό μας θυμίζει την δουλειά της Πλατφόρμας Μεταναστών χωρίς Νομιμοποιητικά έγγραφα (PICUM) αναφορικά με την ορθή χρήση προσδιοριστικών όρων για πρόσφυγες και μετανάστες.
Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία υπέρ της οποίας έχουν ήδη τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και σημαντικά και έγκυρα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
