Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι πιστωτές πιστεύουν ότι οι τελευταίες ελληνικές προτάσεις είναι αρκετά θετικές, ώστε να γίνουν η βάση για ένα νέο πρόγραμμα, αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή.

Οι τρεις «θεσμοί» κλήθηκαν από το μηχανισμό ESM να μελετήσουν τις προτάσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη.

«Ήταν θετική η εκτίμηση του ελληνικού προγράμματος» είπε η πηγή, με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης να είναι έτοιμο να εξετάσει χρηματοδότηση ποσού έως 58 δισ. ευρώ, συν 16 δισ. από το ΔΝΤ, για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε νωρίτερα οι επικεφαλής των «θεσμών», της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εξέτασαν την ελληνική πρόταση.

Όπως είχε δηλώσει το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η έκθεση των «θεσμών» θα είναι έτοιμη εγκαίρως και θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Euroworking Group -συνεδριάζει στις 12.00 ώρα Ελλάδος- πριν από το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 16.00 ώρα Ελλάδος.