Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη εβδομάδα της περιόδου Ιβάν Σαββίδη διανύει ο ΠΑΟΚ, καθώς είναι σαφές πως η έλευση του Φρανκ Αρνεσεν φέρνει ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι δεν υπάρχει κανένα κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος του Δικεφάλου που θα συνεχίσει να υφίσταται ως έχει από δω και στο εξής. Κι αυτό προκύπτει από τα όσα έχει πει και πράξει μέχρι σήμερα ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Αρχίζουμε από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ο Δανός έχει παραδώσει μια λίστα με πάνω από τους μισούς παίκτες της ομάδας υποψήφιους προς αποχώρηση. Μάλιστα, έχει ζητήσει οι εκκαθαρίσεις να γίνουν, αν είναι δυνατόν, αυτή την εβδομάδα για να μπορέσει ο ίδιος από τις αρχές της επόμενης που θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, να ασχοληθεί μόνο με τον νέο ΠΑΟΚ.

Το ποιοι ακριβώς θα φύγουν δεν μπορεί κανείς να το προδιαγράψει με βεβαιότητα, αφού θα παίξουν ρόλο πολλές παράμετροι. Η αποζημίωση που ενδεχομένως θα ζητήσουν, το αν για ορισμένους υπάρχουν προτάσεις αγοράς από άλλους συλλόγους (παρεμπιπτόντως η ΠΑΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αρχίσει καμία διαπραγμάτευση με τη Λα Κορούνια για την πώληση του Λούκας) και σε ποιο ύψος.

Ας προσμετρήσουμε και το γεγονός ότι έπειτα από 40 μέρες ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου και άρα δεν έχει τον χρόνο που θέλει για τις προσθαφαιρέσεις.

Πάντως, ο 59χρονος Δανός έχει ζητήσει να μείνουν οι νεαροί παίκτες της ομάδας και είτε να πάνε δανεικοί (ορισμένοι από αυτούς) είτε να αξιολογηθούν από τον νέο προπονητή στη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας.

Το πού και πότε ακριβώς θα γίνει αυτή είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Στον Αρνεσεν αρέσει το προπονητικό κέντρο «Γκόλντεν Τούλιπ» στην Ολλανδία που ο Δικέφαλος χρησιμοποιούσε επί Σάντος, όμως πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κενές ημερομηνίες στο διάστημα που θέλει ο ΠΑΟΚ, στις αρχές Ιουλίου.

Υπάρχει, φυσικά, ανοιχτό το θέμα προπονητή, με μια μεγάλη γκάμα υποψηφίων τόσο από την Ευρώπη όσο και τη Λατινική Αμερική.

Το όνομα του 42χρονου Αργεντινού Γκιγέρμο Σελότο της Λανούς δεν διαψεύστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε από την ΠΑΕ, αν και οι πληροφορίες της γνωστής εφημερίδας «OLE» αναφέρουν ότι διάθεσή του είναι να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μπουένος Αϊρες που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο (αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ανανέωση).

Μία άλλη περίπτωση που παίζει αυτές τις μέρες είναι και του Ρομπέρτο ντι Ματέο, που παρότι αναδείχθηκε ο χειρότερος κόουτς της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα έχει καλό προφίλ στην ποδοσφαιρική αγορά. Εχει μείνει ελεύθερος από τη Σάλκε και απασχολεί, εκτός του ΠΑΟΚ και του Αρνεσεν, και τη Φενέρμπαχτσε.

Τις επόμενες μέρες (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ίσως και σήμερα) ο Αρνεσεν θα έρθει στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να φέρει μαζί του και την τελική συμφωνία ή ακόμη και τον ίδιο τον προπονητή που επέλεξε. Από τη στιγμή που μιλά απευθείας με τον Ιβάν Σαββίδη, υπάρχουν πράγματα που τρέχουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι τα υπολογίζει και η ίδια η ΠΑΕ.

Η δράση του Αρνεσεν δεν σταματά εκεί. Εχει ήδη εκφράσει άποψη και για τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος (τμήμα σκάουτινγκ, ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από την ομάδα), υπογραμμίζοντας ότι θέλει ένα πιο μικρό και ευέλικτο σύνολο το οποίο ίσως ενισχύσει και με δικούς του συνεργάτες.

Πολλοί έχουν ανησυχήσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ακόμη περισσότεροι ψάχνουν τον βηματισμό τους στον γρήγορο ρυθμό και τη διαφορετική φιλοσοφία που προσπαθεί να επιβάλει ο Φρανκ Αρνεσεν. Από τη στιγμή που έχει το ΟΚ και τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, όλοι οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στον δικό του τρόπο. Αν ο μεγαλομέτοχος αλλάξει ρότα, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.