Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια ανάσα από την πιο σημαντική στιγμή της ευρωπαϊκής του ιστορίας είναι ο Ατρόμητος, που φλερτάρει με την πρώτη του πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Απόψε φιλοξενεί την ΑΪΚ Στοκχόλμης στο Περιστέρι (21.00, NS1) έχοντας προίκα το 3-1 από τη Σουηδία, το οποίο του επιτρέπει να ονειρεύεται την είσοδο στην αυριανή κληρωτίδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αυτό το επίτευγμα μπορεί να μην το… βλέπουν οι «μεγάλες» ελληνικές ομάδες, ωστόσο για τον Ατρόμητο αποτελεί ένα κατόρθωμα που κυνηγάει τα τελευταία χρόνια. Εφτανε στην πηγή, αλλά την ύστατη στιγμή έμενε διψασμένος. Με τη Νιούκαστλ, με την Αλκμααρ, με τη Σαράγεβο… «Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση. Ηταν το πρώτο ημίχρονο αυτό που παίξαμε στη Σουηδία και αύριο (σ.σ. σήμερα) ακολουθεί το δεύτερο», τόνισε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα καλοκαίρια, φέτος τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Οι «κυανόλευκοι» εμπνέουν περισσότερη σιγουριά, παρουσιάζουν αγωνιστικό πλάνο και «τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο 42χρονος τεχνικός.

Ομως, συμπλήρωσε: «Η διαχείριση μιας νίκης είναι πιο δύσκολη, περισσότερο από μιας ήττας». Αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του, πρόσθεσε: «Πάλι θα πάμε να σκοράρουμε και αυτό θα το λέω σε κάθε παιχνίδι. Πόσο μάλλον σε εντός έδρας παιχνίδι και μπροστά στον κόσμο μας».

Τα πρόσωπα στην 11άδα δεν ενδέχεται να αλλάξουν. Ο Γκορμπούνοφ θα υπερασπιστεί την εστία και οι Κιβρακίδης (δεξιά), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο (αριστερά) θα θωρακίσουν την άμυνα. Οι «σκληροί» του κέντρου θα είναι οι Ουσέρο, Γοδόι και Πίτου Γκαρσία, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν ο Μαρσελίνιο, ο Ούμπιντες και ο Ναπολεόνι.