Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέσα σε όλα τα κακά, τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, η εθνική ομάδα νέων θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο μέσα στο σπίτι της.

Η τελικά φάση του Euro U19 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στα γήπεδα της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας και θα είναι μια ευκαιρία για όλους να ξεσκάσουν μετά την αφόρητη πίεση και το άγχος που έχουν υποστεί από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και έπειτα. Γι’ αυτό η ΕΠΟ φρόντισε να εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο για όποιον έχει τη διάθεση να δει μπάλα.

Οι πιτσιρικάδες ξεκίνησαν την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Γιάννη Γκούμα την περασμένη εβδομάδα και η τελευταία προπόνηση πριν από την πρεμιέρα εναντίον της Ουκρανίας τη Δευτέρα (20.30, Βέροια) θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή. Την Πέμπτη ακολουθεί το ματς με την Αυστρία (22.00, Λάρισα) και την επόμενη Κυριακή η αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία (21.00, Κατερίνη).

Ελπίδες και προϋποθέσεις για κάτι καλό υπάρχουν. Τα παιδιά που φορούν τώρα το εθνόσημο είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλούνται να διατηρήσουν τη «γαλανόλευκη» στο επίπεδο που την παρέλαβαν από τους ποδοσφαιριστές της «παλιάς φρουράς», κάποιοι από τους οποίος αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής ανδρών.

Η πρόκριση είναι εφικτός στόχος για τους νέους, τουλάχιστον και ως δεύτεροι, αφού τόσο η Ουκρανία όσο και η Αυστρία δεν εμπνέουν φόβο. Από την άλλη, η Γαλλία χαρακτηρίζεται παραδοσιακή δύναμη (και) στις μικρές ηλικίες και μοιάζει φαβορί για την πρωτιά. Η κληρωτίδα χαμογέλασε στην εθνική μας ομάδας καθώς δεν την έριξε στα… βαθιά με την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία και την Ισπανία που συνθέτουν τον δεύτερο όμιλο μαζί με την Ολλανδία και τη Ρωσία.

Το σύνθημα των ελληνικών αποδυτηρίων είναι «ομαδικότητα και πάθος» και πάνω σε αυτό θα στηριχτεί η προσπάθεια για διάκριση σε μια περίοδο που η Ελλάδα σφυροκοπείται από παντού.