Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού, καθώς οι βροχές σταδιακά θα υποχωρήσουν και αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Όμως, τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. 

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. 

Το Σάββατο στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και σταδιακή βελτίωση.

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. 

Σε μικρή περαιτέρω άνοδο ο υδράργυρος, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4, τοπικά 5 Μποφόρ.