Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για «απειλές κατά των ειδικευόμενων γιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας» και μια σειρά άλλες αυθαιρεσίες κατηγορεί τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργο Βλάχο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ζητά επίσημα την πειθαρχική δίωξή του με έγγραφό της προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει αλλάξει εδώ και κάποιον καιρό και ουσιαστικά εγκαλεί τον διοικητή –ο οποίος αποτελεί επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης– για ένα θέμα, το οποίο αποτελεί πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης και δεν είναι άλλο από αυτό των απλήρωτων εφημεριών των ειδικευόμενων γιατρών.

Είναι γνωστό πάντως ότι εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπαθεί να βρει φόρμουλα αποδέσμευσης των διοικητών των νοσοκομείων, οι οποίοι βρίσκονται στα πόστα τους ως επιλογές της προηγούμενης συγκυβέρνησης, αλλά -όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- δεν το έχει καταφέρει. Πέραν όμως των ανωτέρω, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ζητά την πειθαρχική δίωξη του κ. Βλάχου για τους εξής λόγους:

– Δεν υλοποιεί οδηγίες της 6ης ΥΠΕ που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

– Δεν υλοποιεί οδηγίες της 6ης ΥΠΕ που έχουν στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας, προβαίνοντας σε αυθαίρετες υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς έχει κληθεί εδώ και μέρες να επανεξετάσει τις μεταβολές προσωπικού και την πιθανότητα ανάκλησής τους, δίχως να το έχει πράξει.