Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αήττητο ήταν και πάει για την ΑΕΚ. Με εμφατικό τρόπο, μάλιστα, αφού ο Ηρακλής, πέρα από το τελικό 2-1, κατάφερε να ξεγυμνώσει αρκετές από τις αδυναμίες της ομάδες του Δέλλα, στην οποία από χθες κάνει παρέα στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των play offs με δέκα βαθμούς και διαφορά ασφαλείας επτά από τη Λάρισα που ακολουθεί.

Με περίπου 15 χιλιάδες οπαδούς της χθες στο «Καυτανζόγλειο», η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύτηκε άριστα την αμυντική τρικυμία των αντιπάλων της και με πρωταγωνιστή τον πολύ κακό Λαμπρόπουλο στο 12΄ προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Πασά.

Η «Ενωση» είχε την απάντηση με τον έναν από τους τρεις παίκτες της (οι άλλοι δύο ήταν ο Τζανετόπουλος και σε κάποιο βαθμό ο Γιόχανσον) που διασώθηκαν από το χθεσινό «ναυάγιο»: τον Αραβίδη, που ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια και κοντινό σουτ στο 27΄.

Ωστόσο, πάνω που οι «κίτρινοι» είχαν αρχίσει να πατάνε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, ήρθε ο τραγικός χθες Ανάκογλου να κάνει την… ασίστ της χρονιάς στον Περόνε στο 34΄. Ο Αργεντινός του Ηρακλή δεν πίστευε στο δώρο που του ήρθε. Αδειασε εύκολα τον επίσης πολύ κακό χθες Ανέστη και έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο με πολλές αλχημείες από τον Δέλλα και αλλαγές χωρίς καμιά επίπτωση τελικά στο παιχνίδι, η ΑΕΚ προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγάλει κάτι από τον χώρο που της είχε δώσει ο Ηρακλής, αλλά μάταια. Μόνο προς το τέλος έχασε δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, με Αραβίδη και Ντούνη. Αλλά στην τελική καταμέτρηση, βγαίνει κερδισμένος ο Ηρακλής, που σε κόντρα επιθέσεις είχε τέσσερις καθαρές φάσεις για ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο κατά τεκμήριο πιο δυνατό τεστ στο φετινό πρωτάθλημα της Football League μάθαμε πως ακόμη και σε αυτό το επίπεδο η απουσία του Μάνταλου είναι αξεπέραστη για την ΑΕΚ, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται και από την απώλεια του Κορδέρο. Είδαμε τον Δέλλα να κάνει λάθη και στην ενδεκάδα και στη διαχείριση, είδαμε και την ένδεια εναλλακτικών λύσεων.

Από την άλλη πλευρά, μια ομάδα πολύ δουλεμένη, πολύ μαχητική, δεν είχε πολλά πράγματα να ζηλέψει από τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλό της. Ο Ηρακλής με τη χθεσινή νίκη έβαλε μεγάλη υποθήκη για την άνοδο. Για την «Ενωση», είναι νωρίς να πει κανείς πως μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ομως, αν βρει και άλλους αντιπάλους που θα της βάλουν ζητήματα σαν τα χθεσινά του Ηρακλή, πρέπει να βρει τις απαντήσεις που δεν είχε χθες. Ο Αρετόπουλος θα μπορούσε να της δώσει πέναλτι στην ανατροπή του Πλατέλλα από τον Σαραμαντά στο 60΄. Δεν το έδωσε και φυσικά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ έχασε χθες.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης (69΄ Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Περόνε, Ρομάνο (57΄ Κυριακίδης), Πουρτουλίδης, Πασάς (76΄ Καρασαλίδης), Μπαρτολίνι.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (81΄ Ρόβας), Γιόχανσον, Ανάκογλου (70΄ Μ. Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55΄ Κρισάντους), Αραβίδης.