Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επανήλθε δριμύτερος ο Μανώλης Γλέζος, αυτή τη φορά με δηλώσεις του στη συζήτηση για τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με τη δυνατότητα της διαδικασίας «Catch the eye». Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ως στόχο να ενισχυθεί ο αυθόρμητος χαρακτήρας των συζητήσεων και της συμμετοχής των βουλευτών, προβλέποντας περίοδο για σύντομες παρεμβάσεις βουλευτών που ζητούν και παίρνουν τον λόγο από τον πρόεδρο χωρίς προκαθορισμένη σειρά.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα αποτελεί θανάσιμη πληγή για τη χώρα. «Ξεζούμισαν τον λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις τράπεζες. Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις τράπεζες ή στο λαό;», αναρωτιέται ρητορικά.

Ο κ. Γλέζος υπενθύμισε στους ευρωβουλευτές ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη εκλέξει μία νέα κυβέρνηση και παρατήρησε ότι οι δανειστές της Ελλάδας επιδιώκουν τον «στραγγαλισμό» της.