Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σαρωτικούς ελέγχους στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων, που αποτελεί το «στρατηγείο» κάθε κυβέρνησης για τις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις, έχει ήδη δρομολογήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ελέγχους θα αναλάβει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών (ήδη μετά τα σκάνδαλα χρηματισμού του 2012 είχε ζητηθεί να πραγματοποιεί ελέγχους), προκειμένου να εξεταστούν οι χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ο τρόπος που αυτές εγκρίθηκαν.

Υποπτες μεθοδεύσεις

Πηγές από το υπουργείο Οικονομίας αναφέρονται σε ύποπτες μεθοδεύσεις, όπου «συγκεκριμένοι φάκελοι επενδυτικών σχεδίων εγκρίνονταν κατά προτεραιότητα», ενώ υποστηρίζουν πως στόχος της έρευνας που ξεκινά είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αναμένεται να προχωρήσει σε ευρεία διοικητική αναδιάρθρωση με αλλαγές προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε όλες τις επιμέρους διευθύνσεις, την κομβική για την έγκριση και τον έλεγχο ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Αρχή Πληρωμών κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων–ΕΣΠΑ προορίζεται στενός συνεργάτης του Γιώργου Σταθάκη.

Η διαφθορά δεν είναι μια άγνωστη λέξη για τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθώς η υπηρεσία είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων και μίζας το 2012, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν δεκάδες υπάλληλοι, ενώ είχαν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις.