Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν ήταν τόσο εύκολο το πέρασμα του Ολυμπιακού από το Ηράκλειο όσο δείχνει το τελικό 3-0! Απέναντι στον «υπό διάλυση» ΟΦΗ οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα μέχρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά ο Φορτούνης στο 74’ και να κλειδώσει μ’ αυτό το γκολ τη νίκη του.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε στη διάθεσή του 15 παίκτες όλους κι όλους, αλλά οι «νεοσύλλεκτοι» Φαζός, Μπολάκης, Δαμιανάκης έπαιξαν με την άγνοια του πρωτάρη και έβαλαν δύσκολα, ώς έναν βαθμό, στους ακριβοπληρωμένους αντιπάλους τους!

Αν δεχθούμε ότι ο Περέιρα έχει αυξήσει την ένταση των προπονήσεων -προφανώς γιατί θα έχει διαπιστώσει κάτι- τότε ο Ολυμπιακός είναι λογικό να εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο της αλλαγής προπονητή και να φροντίζει να διαθέτει γεμάτο ρεζερβουάρ για τις πίστες του Φλεβάρη, οπότε θα πάει Τούμπα και Λεωφόρο ενώ θα δώσει και τα δύο ματς με την Ντνίπρο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Προχθές οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφτασαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά είδαμε να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους και να αποφεύγουν τα γεμίσματα, ενώ ο άξονάς τους έχει δυναμώσει ιδιαίτερα χάρη στη βελτίωση του Μανιάτη και του Κασάμι.

Από την άλλη, ο Αφελάι κάνει τα πάντα για να… διαψεύσει τον Μίτσελ, ενώ ο Περέιρα εκτός από τον Φράνκο Χάρα, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό, περιμένει έναν ακόμη εξτρέμ κι έναν κεντρικό αμυντικό. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι να δούμε πώς θα συνδυάσει ο Πορτογάλος τεχνικός τον Αργεντινό με τον Μήτρογλου στην επίθεση, ενώ για τη δεξιά πτέρυγα είναι σαφές ότι θέλει παίκτη, αφού ο Ντοσεβί και ο Ντουρμάζ δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΟΦΗ στο 30’ με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κάλαϊτζιτς όταν απέκρουσε με το χέρι το σουτ-φάουλ του Τσόρι. Στο 74’ προέκυψε το δεύτερο γκολ από τον Φορτούνη και στο 88’ ο Μήτρογλου έγραψε τον επίλογο τελειώνοντας ιδανικά τον «αυτοματισμό» των Αφελάι, Φορτούνη και Κασάμι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι στο 51’ όταν ο Τζορτζ βγήκε στην πλάτη του Αυλωνίτη από την κάθετη μπαλιά του Ροβίθη, πρόλαβε και πλάσαρε τον Μέγερι, που έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα αντί του τραυματία Ρομπέρτο, αλλά ο Σιόβας που είχε «διαβάσει» τη φάση πρόλαβε και έδιωξε πριν από τη γραμμή.

Το ματς είχε και μεγάλη ένταση και διακόπηκε για εννέα λεπτά, όταν στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαψαν κασκόλ στην εξέδρα με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα προστατευτικά δίχτυα πίσω από την εστία!