Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή ανήμερα των εκλογών, και μάλιστα στα ίδια μέρη όπου πριν από ενάμιση χρόνο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Η καινούργια επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε σχολείο του Κερατσινίου που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο και πραγματοποιήθηκε εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ήδη από το πρωί τρεις χρυσαυγίτες είχαν στήσει εκλογικό τραπεζάκι μέσα στο σχολείο. Στη συνέχεια αντιλήφθηκαν την παρουσία τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι κατά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν παρέμβαση μπροστά από το τραπεζάκι τους. Ξαφνικά εμφανίστηκαν 10 χρυσαυγίτες με ξυρισμένα κεφάλια και κράνη, οι οποίοι άρχισαν να προπηλακίζουν και να σπρώχνουν στα τυφλά τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Μάταια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τούς ζητούσαν να μην προκαλούν και να φύγουν. Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να τους χτυπούν αδιακρίτως με μπουνιές, κλοτσιές και με τα κράνη και όλα αυτά παρουσία της αστυνομίας, η οποία -σύμφωνα με μαρτυρίες- παρακολουθούσε το περιστατικό, χωρίς να προσπαθήσει να το αποτρέψει. Τελικά τα μέλη της οργάνωσης αποχώρησαν και μόνο τότε η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Ταλαιπωρία στο Τμήμα

Μάλιστα, όταν κάποια από τα θύματα της χρυσαυγίτικης επίθεσης μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση στους προσαχθέντες, η αστυνομία τούς κράτησε εκεί με τη γνωστή αιτιολογία ότι μπορεί να θέλουν και οι χρυσαυγίτες να υποβάλουν μήνυση εναντίον τους. Η πρακτική αυτή της αστυνομίας έχει καταγγελθεί πολλές φορές από θύματα της Χρυσής Αυγής, κυρίως μετανάστες, για τους οποίους λειτουργεί αποτρεπτικά στο να καταγγείλουν την επίθεση που δέχτηκαν. Τα θύματα της επίθεσης αφέθηκαν τελικά ελεύθερα έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.