Στις τράπεζες και σήμερα εστιασμένο το ενδιαφέρον, με την αντίδραση του χρηματιστηρίου να είναι ανοδική, μετά την πτώση κατά 15% του μετεκλογικού τριημέρου, στη διάρκεια του οποίου ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 15,39% και ο τραπεζικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 43,81%.
Κύρια χαρακτηριστικά ήταν οι μεγάλες διακυμάνσεις και ο υψηλός όγκος συναλλαγών, μία μέρα μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει με τους ιδιώτες μετόχους των τραπεζών για τις αλλαγές.
Οι δηλώσεις καθησύχασαν την αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του τριετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε μέχρι το 18,6%.
Οι αναλυτές περιμένουν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή, ενώ θετικό κλίμα δημιουργεί η σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς.
Ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 12.9%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 733,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,16%, με τζίρο 177,3 εκ. ευρώ.
