Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αφορμή τη δημοσίευση άρθρων στον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρονται σε υποτιθέμενο αίτημα του γενικού γραμματέα του Ευρωκοινοβουλίου να συνταχθεί μια έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός «Grexit», η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλαν από κοινού επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. 

Όπως αναφέρουν, τα άρθρα δημοσιεύτηκαν χωρίς καμία διαβούλευση με τον ίδιο τον Μάρτιν Σουλτς ή με την διάσκεψη των προέδρων, ενώ και ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε τους ισχυρισμούς. Παρόλα αυτά, τόνισαν ότι η διαρροή τέτοιων απόψεων είναι πολύ σοβαρή και «αποκαλύπτει τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν συγκεκριμένοι κύκλοι ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και τη σταθερότητα της ευρωζώνης».

Οι Γκάμπι Τσίμπερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν έντονη ανησυχία, καλώντας τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να μεριμνήσει για τη διερεύνηση του ζητήματος. «Αυτή η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι προτεραιότητες της έρευνας και των μελετών ορίζονται από τους ίδιους τους πολιτικούς», ανέφεραν. 

Καταλήγοντας, υπογράμμισαν πως «τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο το ρόλο της πολιτικής εξουσίας στον καθορισμό των καθηκόντων των θεσμικών οργάνων» και δεν είναι συμβατές με τον ουδέτερο ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζει το Ευρωκοινοβούλιο.