Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η αιθαλομίχλη επέστρεψε στην Αττική. Η άπνοια σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές ώρες, οδήγησαν αρκετούς Αθηναίους να ανάψουν τα τζάκια τους παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, την Τετάρτη (24/12). Ανάλογη η κατάσταση και ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών. 

Οι αρχές είχαν συστήσει επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, περιορίζοντας κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 στις 25 Δεκεμβρίου κυμάνθηκαν σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα (76-100  μg/m3 ).