Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή καλούνται να δώσουν 13 στελέχη των γερμανικών εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG, τα οποία φέρεται να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και το αντιαεροπορικό τύπου ASRAD.

Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η εμπλοκή των συγκεκριμένων στελεχών προκύπτει τόσο από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα, που ήδη κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, όσο και από στοιχεία που περιλαμβάνονται στη γερμανική δικογραφία.

Το ελληνικό Δημόσιο, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, διεκδικεί από τις γερμανικές εταιρείες αποζημίωση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και επιφυλάσσεται για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ανακριτής, φαίνεται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια ευρώ για μίζες, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών, η συνολική μίζα ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.