Εκλεψαν καλώδια 300 κιλών στο Βόλο. Οι δράστες συνελήφθησαν ενώ είχαν αποδώσει τα καλώδια με μεσεγγύηση σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλου.
Αυτή η σχεδόν καθημερινή είδηση περνάει συνήθως στα ψιλά ενώ ακόμα και τμήματα του δικτύου της ΔΕΗ, μετασχηματιστές και τμήμα του δικτύου του ΟΣΕ έχουν συχνά αφαιρεθεί και μεταπωληθεί.
Κλοπές ανυπολόγιστης αξίας και συνήθως οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δράστες «βαποράκια» του μετάλλου. Άραγε δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν έλεγχοι στις εισόδους των εταιρειών ανακύκλωσης ή στα σημεία που λιώνουν τα μέταλλα, αναρωτιέται ο απλός πολίτης.
Τι το ιδιαίτερο έχουν όλες αυτές οι εταιρείες και δεν μπορεί να ελέγχεται το αν τα μέταλλα που προμηθεύονται για ανακύκλωση είναι προϊόντα κλοπής;
Θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση ενός αρμοδίου.
