Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στην χώρα, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα σε δυτικές και νότιες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 39 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Ο κ. Κολυδάς, πάντως επισημαίνει ότι τα προγνωστικά μοντέλα παρουσιάζουν ορισμένες διαφορές ως προς τα σημεία στα οποία θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

«Τα δύο μοντέλα, GFS και ICON-EU, συγκλίνουν ως προς την περιοχή όπου αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, τοποθετώντας το θερμότερο σήμα στη δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Η σύγκλιση αυτή έχει φυσική βάση, καθώς εκεί αρχίζει να διαφαίνεται και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στη στάθμη των 850 hPa, ένδειξη θερμότερης αέριας μάζας που θα επηρεάσει περισσότερο τα δυτικά ηπειρωτικά» τονίζει ο Θοδωρής Κολυδάς και συμπληρώνει «το ECMWF ακολουθεί διαφορετική αλλά επίσης μετεωρολογικά αιτιολογημένη λογική. Εντοπίζει τη μέγιστη τιμή στα νοτιοανατολικά και ειδικότερα στη Ρόδο, όπου ήδη υπάρχουν θερμές αέριες μάζες. Παράλληλα, οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες της περιοχής της Λίνδου, με την έντονη θέρμανση της ενδοχώρας και την περιορισμένη θαλάσσια επίδραση, μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση