efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον στρέφεται τις επόμενες ημέρες στη διοργάνωση του «Europe – Gulf Forum» και το Costa Navarino, όπου αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου, πολιτικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, το Europe – Gulf Forum αναμένεται να διεξαχθεί από την Παρασκευή έως και την Κυριακή και είναι μία σύνοδος κορυφής της Ευρώπης και Κόλπου που διοργανώνεται από τον όμιλο Antenna του Θοδωρή Κυριακού σε συνεργασία με το σημαντικό think tank των ΗΠΑ Atlantic Council, συζητώντας θέματα γεωπολιτικής και οικονομικής φύσεως. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιωμένες είναι οι παρουσίες της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θανί, καθώς επίσης των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, αλλά και του Εμίρη του Κουβέιτ Μισάλ Αλ-Αχμάντ Αλ-Τζαμπρ Αλ-Σαμπάχ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή την παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Υπενθυμίζεται πως στο Forum μετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ, που εδώ και τρεις μήνες κατέχει θέση ανώτερου συμβούλου στον όμιλο Antenna.