efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άλλο ένα ακραίο περιστατικό έμφυλης βίας κατά γυναίκας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ένας άνδρας ξυλοκόπησε άγρια την πρώην σύντροφό του σε δημόσια θέα. Όπως μετέδωσε το cretalive.gr αναρτώντας σοκαριστικό οπτικοακουστικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, το θύμα φαίνεται να μπαίνει μόνο του σε μια καφετέρια, με τον δράστη να την ακολουθεί και να της επιτίθεται αιφνιδιαστικά.

Ο άνδρας την ακινητοποιεί με κεφαλοκλείδωμα, την πιάνει από τον λαιμό και την πετάει με δύναμη στο πάτωμα. Στα πλάνα διακρίνεται να της ασκεί έντονη πίεση στον αυχένα, κρατώντας την ταυτόχρονα σφιχτά από το χέρι. Παρά τη βιαιότητα των χτυπημάτων, η γυναίκα προβάλλει αντίσταση, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τη λαβή του. Αν και σωριάζεται ξανά στο έδαφος, αρχίζει να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια, γεγονός που τελικά αναγκάζει τον δράστη να την αφήσει, και να τραπεί σε φυγή από το κατάστημα.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό και είχε δει τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, εντόπισε τον άνδρα να περπατά παραπατώντας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Έχοντας αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του, ειδοποίησε τους συναδέλφους του οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο και τον συνέλαβαν.