«Διχασμένος» εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Μάκης Βοριδής σχετικά με την στάση που θα λάβει στη Βουλή ως προς την ψήφιση της άρσης ασυλίας των 13 γαλάζιων βουλευτών, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις νέες δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία έχει «δείξει» την υπερψήφιση των άρσεων ασυλίας στους βουλευτές της αλλά και την επιθυμία των ίδιων των βουλευτών για το ίδιο πράγμα, ο Μάκης Βορίδης επέμεινε πως δεν θα ψήφιζε τις άρσεις ασυλίας, από νομική τουλάχιστον σκοπιά.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «10 Παντού», ο πρώην υπουργός ανέφερε πως, εάν αξιολογούσε το ζήτημα αποκλειστικά με νομικά κριτήρια, θα ήταν αρνητικός και για τις 13 περιπτώσεις.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει καταλήξει, καθώς η συζήτηση έχει πλέον αποκτήσει έντονη πολιτική διάσταση.
«(Δεν θα ψήφιζα) Κανένα. Μηδέν. Θα τα απέρριπτα όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, εξηγώντας πως η υπόθεση σχετίζεται με τα πολιτικά καθήκοντα και την δραστηριότητα των βουλευτών.
«Η καρδιά μου σας ξαναλέω, είναι πιο κοντά στη νομική μου υπόσταση… Από την άλλη μερικά καταλαβαίνω τους συναδέλφους μου. Μπορεί να μην πρέπει να τους στεναχωρήσω, δεν ξέρω θα το σκεφτώ».
«Δεν αποκλείω τα 13 όχι, αν έθετα αμιγώς νομικά κριτήρια. Με προβληματίζει που έρχονται εκείνοι και ζητάνε… είναι πολιτικό θέμα», είπε.
