efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Γαλλία διέψευσε τις πληροφορίες πως προετοιμάζει διπλωματική πρόταση για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχει «κανένα γαλλικό σχέδιο» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Η Γαλλία έχει υποστηρίξει την ανοιχτή στάση των λιβανέζικων αρχών για άμεσες συνομιλίες με το Ισραήλ και έχει προσφερθεί να τις διευκολύνει. Θα εναπόκειται στα εμπλεκόμενα μέρη, και μόνο στα εμπλεκόμενα μέρη, να καθορίσουν την ατζέντα αυτών των συζητήσεων», ανέφερε το υπουργείο.

Η διευκρίνιση έρχεται μετά από δημοσίευμα του Axios που υπονοεί ότι η Γαλλία συνέταξε μια πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου που περιλάμβανε την επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο.

► Νωρίτερα, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz (επικαλούμενη δύο πηγές με γνώση του θέματος) δημοσίευσε ότι το Ισραήλ και ο Λίβανος θα πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες μέσα στις επόμενες ημέρες.