Στην παρουσίαση του αφιερώματός του «Εκκλησία και μεταπολίτευση», προχωρά το περιοδικό Σύναξη των εκδόσεων Εν πλω το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί (μέχρι 1 το μεσημέρι) στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Καισαριανή. Για το αφιέρωμα θα μιλήσουν οι:
- Όλγα Νικολαΐδου, ψυχοθεραπεύτρια,
- Δημήτρης Σεβαστάκης, καθηγητής πολυτεχνείου και
- π. Γαβριήλ Παπανικολάου, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.
Για το αφιέρωμα
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος (τεύχος 174) ψηλαφούνται βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκαν η θεσμική εκκλησιαστική δόμηση, η θρησκευτικότητα, και η θεολογία στα 52 χρόνια που μεσολάβησαν.
Στο δεύτερο μέρος (τεύχος 176) εξετάζονται παράμετροι της μεταπολιτευτικής ατμόσφαιρας, εκφάνσεις ζυμώσεων με ξεχωριστή καθεμία τους σημασία.
Η ανάγνωσή τους θα κινητοποιήσει ενθυμήσεις, αναλογισμούς, διερωτήσεις για μπολιάσματα που πέτυχαν και για ανθίσματα που χάθηκαν. Και όλα αφορούν, με θεατούς και αθέατους, συχνά επώδυνους τρόπους, το αναβράζον παρόν.
