Ο σκηνοθέτης Πωλ-Τόμας Άντερσον και ο κιθαρίστας των Radiohead Τζώνι Γκρήνγουντ ζήτησαν νομικά, να αφαιρεθεί ένα μουσικό κομμάτι από το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ «Μελάνια». Ο λόγος; Ο Γκρήνγουντ είχε συνθέσει επαγγελματικά και ενυπόγραφα, το τραγούδι, ως soundtrack για την ταινία του Άντερσον «Αόρατη Κλωστή» -στην οποία είχε απονεμηθεί μάλιστα βραβείο Όσκαρ το 2018- και η Τραμπ το χρησιμοποίησε… χωρίς άδεια χρήσης δικαιωμάτων πνευματικής κυριότητας.
«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι ένα μουσικό κομμάτι από την “Αόρατη Κλωστή” έχει χρησιμοποιηθεί στο ντοκιμαντέρ “Μελάνια”» ανέφεραν εκπρόσωποί τους σε μια δήλωση προς το Variety. «Παρότι ο Τζώνι Γκρήνγουντ δεν φέρει τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής, η Universal όμως δεν τον συμβουλεύτηκε σχετικά με τη χρήση της μουσικής από τρίτους, κάτι που αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας της με τον συνθέτη. Έτσι ο Τζώνι και ο Πωλ-Τόμας Άντερσον ζήτησαν να αφαιρεθεί από το ντοκιμαντέρ», συνέχισαν.
Το «Μελάνια» κόστισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ντοκιμαντέρ στην ιστορία. Η Amazon MGM δαπάνησε συνολικά 75.000.000 δολάρια, συγκεκριμένα 40.000.000 για τα δικαιώματα και 35.000.000 δολάρια για έξοδα μάρκετινγκ στους κινηματογράφους. Αυτά είναι πρωτοφανή έξοδα, δεδομένου ότι τα ντοκιμαντέρ δεν αποτελούν παραδοσιακώς, κινητήρια δύναμη για μεγάλα έσοδα στο box office.
