Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Μέτωπο» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αγροτών.

Τη σημερινή διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων προκάλεσε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις εμπρηστικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών κατά των αγροτών προκειμένου να καλλιεργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον διαλόγου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, δεν άφησε αναπάντητη την τοποθέτηση του κ. Τσουκαλά ζητώντας του εξηγήσεις.

«Μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες της αντιπολίτευσης είναι ότι εναγωνίως αναζητά κάτι για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση. Όταν μάλιστα δεν μπορεί να το βρει, απλώς το εφευρίσκει» σημείωσε σε γραπτή δήλωσή της η κ. Σδούκου.

«Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Τσουκαλάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για “μη ασφαλές περιβάλλον διαλόγου”. Θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αναφέρεται σε αναστολή όλων των ερευνών. Σε κάθε περίπτωση, ας το διευκρινίσει», τόνισε η κ. Σδούκου.

Ο κ. Τσουκαλάς επανήλθε βγάζοντας ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους καθώς ανέφερε ότι «πάει πολύ να κάνει φθηνή σπέκουλα και να προσπαθεί να χρεώσει δήθεν προθέσεις για αναστολή ερευνών σε άλλους, η εκπρόσωπος του κόμματος που εξέθρεψε το σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθυστέρησε τους ελέγχους, εμπόδισε τη δικαιοσύνη και ενθάρρυνε την ανομία όσο καμία άλλη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ασφαλές περιβάλλον είναι οι δικλίδες για να μην χρεοκοπήσουν οι έντιμοι αγρότες», και προσέθεσε πώς «είναι η ανάγκη να προστατευθούν όσοι βλέπουν τα δάνεια τους να καταγγέλλονται και να μπαίνουν στον Τειρεσία επειδή η κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί, καθυστέρησε τις πληρωμές στα χρονοδιαγράμματα που η ίδια όρισε».

Σημείωσε ότι προκαλούν σοκ οι «συνέπειες στον πρωτογενή τομέα από το “γαλάζιο” φαγοπότι που έλαβε χώρα την τελευταία πενταετία».

«Το θράσος έχει και τα όρια του. Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πιο αδίστακτη που γνώρισε ο τόπος, δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση», κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Τσουκαλάς.