Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κάθε έννοια διεθνούς δικαίου έχει χαθεί προ πολλού και στη μαρτυρική Γάζα, καθώς το Ισραήλ για ακόμα μια φορά καταπάτησε την εκεχειρία με τη Χαμάς, βομβαρδίζοντας τον παλαιστινιακό θύλακα. Ενώ, συνεχίζει τον αποκλεισμό ΜΚΟ και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι να πρέπει να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο μέσα σε αυτοσχέδιες σκηνές, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας το τελευταίο 24ωρο.

Πηγές δήλωσαν στο Al Jazeera ότι οι περιοχές που στόχευε ο ισραηλινός στρατός περιλάμβαναν τη Ράφα και το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, τη συνοικία Ζεϊτούν στα νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας και διάφορες άλλες γειτονιές σε όλο τον πολιορκημένο θύλακα, καθώς ο γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ συνεχίζεται αμείωτος.

Το Wafa ανέφερε επίσης βομβαρδισμούς πυροβολικού στο ανατολικό τμήμα των συνοικιών Τούφα και Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας, μαζί με πυροβολισμούς από στρατιωτικά οχήματα αργότερα μέσα στην ημέρα

Σύμφωνα με αναφορές από τη Γάζα, ένα βρέφος μόλις επτά ημερών πέθανε από υποθερμία, καθώς ο ισραηλινός αποκλεισμός ζωτικών αγαθών επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα.

Συνολικά, έχουν πεθάνει τέσσερα μωρά από το κρύο.

Από την αρχή του πολέμου, 21 άνθρωποι έχουν πεθάνει από υποθερμία στη Γάζα, όλοι τους εκτοπισμένοι, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά.

Πάνω από δύο χρόνια ισραηλινών επιθέσεων έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 71.412 Παλαιστίνιους στη Γάζα και έχουν τραυματίσει 171.314, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα την Κυριακή.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 442 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.236 έχουν τραυματιστεί από τις 11 Οκτωβρίου – την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στη Γάζα.

Το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει ή να περιορίζει τον αριθμό των ζωτικών αγαθών που εισέρχονται στην περιοχή, όπως σκηνές, τροχόσπιτα ή υλικά για την επισκευή σκηνών, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός.

Οι θερμοκρασίες τη νύχτα στη Γάζα έχουν πέσει στους 9 βαθμούς Κελσίου (48 βαθμούς Φαρενάιτ) τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια καιρική κρίση, αλλά ένα άμεσο αποτέλεσμα της παρεμπόδισης της εισόδου οικοδομικών υλικών και της διακοπής της ανοικοδόμησης, καθώς οι άνθρωποι ζουν σε σκισμένες σκηνές και ραγισμένα σπίτια χωρίς ασφάλεια ή αξιοπρέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ.