Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται και ιερείς.

Οι προφυλακιστέοι είχαν ζητήσει να παράταση και απολογήθηκαν τελικώς σήμερα ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους προφυλακιστέρους είναι και η 52χρονη φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει καταγραφεί να δίνει ανεπανάληπτες στιχομυθίες με τον «αρχιεπίσκοπο» των παλαιοημερολογητών.

Επίσης απολογήθηκαν ένας 50χρονος άνδρας, φερόμενος ως αρχηγός του δεύτερου βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης, και ένας ακόμη άντρας φερόμενος ως συνεργός της 52χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η 52χρονη αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Δήλωσε χρήστης ουσιών και απέδωσε τις πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους ρασοφόρους στην πίστη της και σε τίποτε άλλο και σε καμιά έκνομη δραστηριότητα.

Κατά την απολογία του ο φερόμενος ως υπαρχηγός αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν υπεύθυνος για την χορήγηση οικονομικών πόρων για τις ανάγκες της οργάνωσης, αρμόδιος για την ανεύρεση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και υπεύθυνος για την προμήθεια όλων των μελών της οργάνωσης εντός του χώρου της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης με τα απαραίτητα εφόδια. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες ή παράνομα χρήματα που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του.

«Είναι τελείως αστεία η σκέψη ότι εγώ ενδιαφερόμουν και είχα την επιμέλεια δενδρυλλίων κάνναβης σε άγνωστο τόπο, σε άγνωστο μέρος, που δεν βρέθηκε το οποιοδήποτε δενδρύλλιο και ποτέ κανένας άνθρωπος δεν αναφέρθηκε σε εμένα για τέτοια πράξη ή και για οποιαδήποτε από αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι», υποστήριξε στην απολογία του.

Συνολικά οι επτά από τους οχτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (11/11), προφυλακίστηκαν οι δύο ρασοφόροι, ανάμεσα στους οποίους είναι ο ο αυτοαποκαλούμενος ως αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών, πρώην μοντέλο αλλά και YouTuber, ο οποίος φέρεται να έκρυβε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία και ακόμη δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, μία 43χρονη γυναίκα και ένας 38χρονος άντρας. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν ακόμη παλαιοημερολογίτη ιερέα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής για άλλη υπόθεση.