Δήλωση αφοσίωσης και μεγάλων ευρωπαϊκών στόχων με την ομάδα του Ολυμπιακού έκανε ο Ροντινέι με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «365scores.com». Αφού αρχικά σημείωσε ότι η φετινή «ήταν μία από τις πιο καλές σεζόν μου από πλευράς αριθμών. Περνάω υπέροχα στην Ελλάδα και σε αυτό το εξαιρετικό club, τον Ολυμπιακό, μαζί με τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω να συνεχίσω να γράφω ιστορία στην Ελλάδα», σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Η πρώτη μου χρονιά ήταν αυτή που δεν πήρα τίποτα. Μετά γίναμε κάτοχοι του Conference League και ύστερα ήρθαν δύο τίτλοι στην Ελλάδα. Αρα τρεις τίτλοι και πάνω από 100 ματς στον Ολυμπιακό». Στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα. Μιλάω με τον ατζέντη μου και δεν θέλω να πάω πουθενά αλλού. Δεν θέλω να πάω κάπου αλλού σε αυτή τη φάση. Ελπίζω να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου έως το 2027. Δεν ξέρεις το τι σου επιφυλάσσει ο Θεός για το μέλλον και δεν μπορείς να ξέρεις το τι θα φέρει το αύριο. Θέλω να συνεχίσω να είμαι καλά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και ειδικά τώρα που θα παίξουμε στο Champions League».
Ειδικά για τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σημείωσε: «Σκέφτομαι το πώς θα είναι να παίξω στο Champions League. Είναι σαν να έχω πεταλούδες στο στομάχι. Είναι αυτό το άγχος. Το δημιουργικό άγχος. Μπορώ να κάνω όνειρα για αυτό. Ονειρεύομαι να παίξουμε στο Ανφιλντ, στο Μπερναμπέου και στο Σαν Σίρο».
* Εξάλλου, την απόφαση να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για όσα συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Οι Πειραιώτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 17.500 ευρώ, ενώ δέχθηκαν και ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο αυτή συμψηφίζεται με εκείνη της ΔΕΑΒ και επομένως δεν αλλάζει κάτι για τους «ερυθρόλευκους» σε ό,τι αφορά το σύνολο της τιμωρίας τους.
