Από Μάιο έφτασε… Ιούλιο ο πρωθυπουργός σε μια πρωτοφανή πραγματικά απόπειρα να «χωρέσει» μέσα στην ομιλία του κάποια αναφορά στους προηγούμενους και στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του δημοψηφίσματος.
Μετά τα μεγάλα λόγια για την υπογραφή της σύμβασης για τα 157 χλμ του ΒΟΑΚ από Ηράκλειο έως τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε απανωτά άλματα λογικής προκειμένου να χωρέσει στην ομιλία του την παραδοσιακή τρομολαγνεία που κρατά δέκα χρόνια.
Δήλωσε χαρακτηριστικά «επέμεινα ιδιαίτερα στον υπουργό και τον παραχωρησιούχο για υπογραφές στις 9 Μαΐου γιατί είναι η ημέρα της Ευρώπης, Όλα τα μεγάλα έργα στην Κρήτη και αλλού έχουν ευρωπαϊκή συμμετοχή. Και αυτό έχει σημασία να το θυμόμαστε τον Μάιο του 2025 και πλησιάζουμε στην επέτειο των δραματικών στιγμών του 2015. Ας αναλογιστούμε την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα με την Ελλάδα να είναι παράδειγμα για τα δημοσιονομικά. Ας σκεφτούμε ότι όσο καλύτερα πηγαίνουν τόσο θα μπορούμε να επιστρέφουμε την ανάπτυξη στους πολίτες».
Δείτε το βίντεο από το 8.15 και μετά
Εμείς να σημειώσουμε προς τον πρωθυπουργό ότι σήμερα έχουμε 9 Μαΐου και μέχρι τις 27 Ιουνίου (ημέρα προκήρυξης του δημοψηφίσματος) και τις 5 Ιουλίου (ημέρα διεξαγωγής του) μας χωρίζουν ακόμη 50 και και 58 ημέρες.
Δεν ξέρουμε εάν στο Μαξίμου είναι τόσο απεγνωσμένοι για αλλαγή ατζέντας, αλλά ελπίζουμε άλλες χρονιές άμα το Πάσχα πέφτει αργούτσικα να μη μας αναγκάζουν μαζί με το σούβλισμα του αρνιού να διαβάζουμε και τις τότε ομιλίες του Γιούνκερ και του Ντάισελμπλουμ. Ή του Άδωνη που ζητούσε να μην του παίρνει τη δουλειά η τρόικα.
Habemus ακόμη χρόνο κύριε Μητσοτάκη, ούτε οι στολισμοί για τη χριστουγεννιάτικη αγορά δεν ξεκινούν από τόσο μακριά.
