Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η χώρα, για τελευταία μέρα φέτος. Όπως είναι γνωστό, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένο να κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί εξαιτίας της απόφασης των κατά τόπους δήμων να σταθούν αλληλέγγυοι με τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και να παροτρύνουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολυπληθείς διαδηλώσεις οι οποίες προετοιμάζονται για την συκγκειμένη μέρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αίτημα τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπαιτίων.

Με ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ από όλη την χώρα, το efsyn.gr παρουσιάζει τις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και κυρίως παιδιά, σε ένα μικρό σε διάρκεια, αλλά μεγάλο σε σημασία, διάλειμμα από τα προβλήματα και τα διαρκή εμπόδια της καθημερινότητας.

Στην Πάτρα η Παρέλαση των Μικρών έδωσε τον τόνο σκορπίζοντας χρώμα, έμπνευση, χαρά και αισιοδοξία. Φέτος το πρόγραμμα περιείχει ένα μεγάλο Πατρινό Καρναβάλι, Αυτό των Μικρών.

Karnavalia_2025_1020_Patra_1
Karnavalia_2025_1020_Patra_2

Αντίστοιχα στην Ξάνθη διοργανώθηκε η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση. Η νέα γενιά καρναβαλιστών έδωσε το δικό της ξεχωριστό στίγμα, χαρίζοντας ένα πολύχρωμο θέαμα που πλημμύρισε την πόλη με ενθουσιασμό και αστείρευτη ζωντάνια. Η μεγάλη παιδική γιορτή γέμισε την Ξάνθη με χρώμα, χαμόγελα και ξέφρενη χαρά.

Karnavalia_2025_1020_Xanthi_1
Karnavalia_2025_1020_Xanthi_1

Ο Τύρναβος Λαρίσης γέμισε παιδικά χαμόγελα και αποκριάτικες δημιουργίες στο 2ο Παιδικό Καρναβάλι, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού & Μπουρανί 2025. Με διπλάσιες συμμετοχές από πέρυσι και ομάδες εκτός Τυρνάβου, η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών μάγεψε το κοινό με φαντασία και χρώμα.✨

Karnavalia_2025_1020_Tyrnavos_1
Karnavalia_2025_1020_Tyrnavos_2

Στην Αθήνα, χρώματα, μουσικές και περίτεχνα κοστούμια κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους στο πλαίσιο του αυτοοργανωμένου καρναβαλιού το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μεταξουργείο. Μεγάλοι και μικροί απόλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην περιοχή αυτή, ντυμένοι με εντυπωσιακές αποκριάτικες στολές και χορεύοντας στους πιο ξεσηκωτικούς ρυθμούς.

Karnavalia_2025_1020_Metaxourgeio_1
Karnavalia_2025_1020_Metaksourgeio_2

Αντίστοιχα η Λεωφόρος Ιωάννη Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο γέμισε με χιλιάδες καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Το δρώμενο υποστηρίχθηκε με τη συμμετοχή 5.000 καρναβαλιστών και αρμάτων. Η γιορτή θα συνεχιστεί με το τέλος της παρέλασης με το Colour Day Festival και τη συναυλία με τους Kings, αλλά και χορευτικές εμφανίσεις από ομάδες του Δήμου.

Karnavalia_2025_1020_Moschato_Tavros_1
Karnavalia_2025_1020_Moschato_Tavros_2

Βορειότερα, οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης φιλοξενούν την Κυριακή, ένα ξέφρενο γλέντι για μικρούς και μεγάλους, που «παρασύρονται» στο αποκριάτικο ξεφάντωμα, με πολύ τραγούδι και χορό. Μασκαρεμένος κόσμος, παρά το κρύο, συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο, για τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 και διασχίζει τις κεντρικές οδούς της πόλης: Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Τσιμισκή, Ελευθερίου Βενιζέλου και Νίκης.

Karnavalia_2025_1020_Thessaloniki_1
Karnavalia_2025_1020_Thessaloniki_2

Τέλος στο Ηράκλειο της Κρήτης η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρά το τσουχτερό κρύο. Οι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν λόγω κρύου στην Πλατεία Αγίου Τίτου και στις 13.00 ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της παρέλασης. 

Karnavalia_2025_1020_Irakleio_2
Karnavalia_2025_1020_Irakleio_1