Καθώς χθες, Σάββατο συμπληρώθηκαν τέσσερις μήνες από το σιδηροδρομικό έγκλημα στο Νόβι Σαντ, που προκάλεσε τον θάνατο 15 ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Νις, πόλη στη νότια Σερβία για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.
Στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι Σέρβοι πολίτες όλο αυτό το διάστημα, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την κατάρρευση του τσιμεντένιου γείσου στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μάλιστα πολλοί έφτασαν χθες από διάφορες πόλεις πραγματοποιώντας πεζοπορία που σε κάποιες περιπτώσεις διήρκησε και 4 ημέρες.
Δεκάδες χιλιάδες ήταν και οι κάτοικοι του Νις που βγήκαν στους δρόμους, η πόλη αποκλείστηκε για 18 ώρες, ενώ διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του «Διατάγματος των Φοιτητών» για ένα κράτος ελεύθερο, δημοκρατικό με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη.
Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά στην Νις ο πρόεδρος Βούτσιτς μιλούσε σε υποστηρικτές του στην πόλη Μπορ στην ανατολική Σερβία επιμένοντας ότι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις υποκινούνται από το εξωτερικό.
Η επόμενη μεγάλη διαδήλωση των φοιτητών θα διοργανωθεί στις 15 Μαρτίου στο Βελιγράδι.
-980x552.png)