Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κυβερνοεπίθεση φέρεται να δέχεται το σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Η επίθεση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ταχύτητα απόκρισης ορισμένων εφαρμογών του gov.gr.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε πλήρως αποδοτική λειτουργία το σύνολο του δικτύου» διαβεβαιώνει η ανακοίνωση.

Στις επιθέσεις Denial of Service (άρνηση εξυπηρέτησης), οι διακομιστές-στόχοι κατακλύζονται από αιτήματα σύνδεσης μέχρι να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω υπερβολικού φόρτου.

Λίγο πριν από τις 15.00, η πρόσβαση στο Taxisnet δεν ήταν εφικτή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Λόγω εκτεταμένης denial-of-service (DoS) επίθεσης από το εξωτερικό σε όλο το δίκτυο του δημόσιου τομέα Σύζευξις, παρουσιάζονται προβλήματα στην ταχύτητα απόκρισης ορισμένων εφαρμογών του gov.gr.

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε πλήρως αποδοτική λειτουργία το σύνολο του δικτύου Σύζευξις».