Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών για θέματα που άπτονται των διεθνών εξελίξεων, καθώς στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ οι πολίτες απαντούν με απαισιοδοξία για την πορεία της ανθρωπότητας και βλέπουν με προβληματισμό τις εχθροπραξίες που συντελούνται στη Μέση Ανατολή καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (88%) εκτιμά ότι η ανθρωπότητα το 2025 θα είναι σε χειρότερη θέση σε σύγκριση με τη φετινή (49%) ή στην ίδια κατάσταση (39%), γεγονός που αποτυπώνει την απαισιοδοξία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

anthropotita

Ο σκεπτικισμός των πολιτών απορρέει κατά κύριο λόγο για τους πολέμους που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον κόσμο και ιδιαιτέρως για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και την Συρία. 

Συγκεκριμένα, σχεδόν 7 στους 10 πολίτες (69%) τους απασχολούν ιδιαιτέρα τα τεκταινόμενα στην Συρία, μετά την πτώση του Άσαντ, αλλά και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία του στη Γάζα και την επιθετική της στάση στις γειτονικές της χώρες (Συρία, Λίβανο, Υεμένη).

mesianatoli

Παράλληλα οι πολίτες έστειλαν και ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική, καθώς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ένα ζήτημα το οποίο δημιούργησε μεγάλες αναταράξεις στην κυβερνώσα παράταξη, με τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, να κατακεραυνώνουν επανειλημμένα την προσέγγιση της κυβέρνησης επί του θέματος.

ellinotourkika

 Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, οι πολίτες δείχνουν να αδιαφορούν για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (51%), ενώ παράλληλα μόλις ένα 26% φαίνεται να ικανοποιείται από αυτή την εξέλιξη και ένα 14% να «στεναχωριέται».

pasok

Στην πρόθεση ψήφου, η κυβέρνηση καταγράφει μια ισχνή άνοδο (1%) χαμηλών πτήσεων, όπως καταγράφηκε και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη δημοσκόπηση στο 14%, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (6,5%), ενώ διακρίνεται ότι εννιά κόμματα στο σύνολο ξεπερνούν το όριο του 3% για την είσοδό τους στη βουλή.

prothesipsifou