Δεκαοκτώ κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 10 προφυλακισμένοι, θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δεύτερη δίκη που αφορά την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου και αφορά κυρίως κατηγορούμενους που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνευρέθηκαν με το ανήλικο κορίτσι, κατόπιν επικοινωνίας σε διαδικτυακές πλατφόρμες.
Οι κατηγορίες αφορούν κατά περίπτωση κατάχρηση ανηλίκου -μεγαλύτερου ή μικρότερου από 12 χρόνων-, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκου. Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία, η οποία διαχωρίστηκε από την βασική με τον πρωτόδικα καταδικασμένο σε 27 χρόνια κάθειρξη Ηλία Μίχο, προκειμένου να τρέξει παράλληλα η κύρια ανάκριση, χωρίς τον φόβο παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου για κάποιους κατηγορούμενους. Σε αυτή τη δεύτερη δικογραφία περιλαμβάνονται αποκλειστικά πρόσωπα που υπέδειξε ως βιαστές της η 12χρονη μέσα από τις εξουθενωτικές καταθέσεις της για μήνες στη ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Μίχου περιλαμβάνεται και στη συγκεκριμένη δικογραφία, αφού ήταν εκείνος που προέτρεπε το παιδί να κάνει ραντεβού με κατηγορούμενους. Στην πρώτη και μεγάλη δίκη του Κολωνού υπήρχαν ακόμη 17 κατηγορούμενοι ως «πελάτες» που καταδικάστηκαν για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία και τους επιβλήθηκαν ποινές από 12 μήνες έως 7 χρόνια.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στέκεται και αυτή τη φορά στο πλευρό της ανήλικης, ξεκινώντας καμπάνια αλληλεγγύης και οικονομικής συνδρομής για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας (στο GoGetFunding.com με τίτλο «Δεύτερη δίκη στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό»).
