ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεωργία Σάκκουλα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αμετακίνητη στη γραμμή της στήριξης του Ισραήλ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις πολεμικές ενέργειες σε γειτονικές χώρες του καθεστώτος Νετανιάχου.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σημειώνεται ότι «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» και τονίζεται πως «πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια». Επιπλέον επαναλαμβάνει «την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση» και δηλώνει για άλλη μία φορά πως «η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια».

Την ίδια ώρα το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ασχολήθηκε με το θέμα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο ή και περιοχές του Ισραήλ, εφόσον χρειαστεί. Κατά τη συνεδρίαση έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας και συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας, που προηγήθηκε του ΚΥΣΕΑ, αποφασίστηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 επιπλέον του αεροσκάφους που αναμένεται να μετασταθμεύσει στην Κύπρο προκειμένου να είναι εγγύτερα στην εμπόλεμη ζώνη, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου Αμυνας. Αργά χθες το βράδυ διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι σήμερα αναχωρεί από την Ελλάδα το C-130 που έχει διαθέσει η χώρα μας στην Κύπρο για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της από τον Λίβανο. Σύμφωνα με αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, πριν από τη συνεδρίαση στο ΚΥΣΕΑ επρόκειτο να συζητηθεί και το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

● O πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στον Εβρο, όπου στις 11.30 θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τον Εβρο» στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας.