Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Ευρώπη, μετά την απόφαση – κόλαφο από το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. κατά της Κομισιόν, η οποία κατηγορείται πως «δεν παρείχε στο κοινό αρκούντως ευρεία πρόσβαση στις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά της νόσου Covid-19». 

Πρόκειται για μια απόφαση που καταλογίζει πολλές πλημμέλειες στην πρακτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ουσιαστικά αποτελεί «χαστούκι» για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγο πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης για την προεδρία της Κομισιόν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή ομάδα της Αριστεράς ανακοίνωσε ξεκάθαρα πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν μπορεί να είναι υποψήφια για τον προεδρικό θώκο, τονίζοντας πως θα καταθέσει σχετική πρόταση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, η ίδια ομάδα πρόκειται να ζητήσει από τις νομικές υπηρεσίες του Ε.Κ. να εξετάσουν εάν η ψηφοφορία της Πέμπτης πρέπει να αναβληθεί, μέχρι να δοθούν στο Ευρωκοινοβούλιο τα σχετικά έγγραφα για τα εμβόλια.