Αλλεπάλληλες φορές έχει συλληφθεί το τελευταίο 15θήμερο 53χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει καταγγελθεί από την ξαδέρφη του και την πρώην σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία. Ο 53χρονος συνελήφθη ξανά την Τετάρτη, έπειτα από καταγγελία της ξαδέρφης του, η οποία απευθυνόμενη προς το αυτόφωρο όπου παραπέμφθηκε για να δικαστεί, είπε: «Εάν τον αφήστε ελεύθερο θα τον δικάσετε μία μέρα για τον φόνο μου».
Ο 53χρονος συνελήφθη τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο δεκαπενθήμερο με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγείται σχεδόν καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να δικαστεί (συμπεριλαμβανομένων των αναβολών), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, ανάλογα με την περίπτωση, για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, παραβίαση δικαστικών αποφάσεων (που του απαγορεύουν να προσεγγίσει τις καταγγέλλουσες) και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από καταγγελία της πρώην συντρόφου του ότι την απείλησε ότι θα την σκοτώσει και θα της ρίξει βιτριόλι, ενώ εκείνη βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο 53χρονος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 9 μηνών (προς 10 ευρώ/ημέρα) και αφέθηκε ελεύθερος. Η γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, είχε πει: «Τον φοβάμαι, δεν ξέρω γιατί συνεχίζει και με ενοχλεί».
Ωστόσο, ο 53χρονος παραβίασε τον όρο που του είχε επιβληθεί να μην πλησιάσει τη γυναίκα, συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα και οδηγήθηκε εκ νέου στο Αυτόφωρο. Στη συνέχεια τον κατήγγειλε και η ξαδέλφη του, στο σπίτι της οποίας ο κατηγορούμενος φέρεται να διαμένει τα τελευταία χρόνια.
Και οι δύο υποθέσεις προσδιορίστηκαν να δικαστούν την ίδια μέρα, αλλά το δικαστήριο ανέβαλε τελικώς τη διαδικασία, καθώς αποφάσισε να διατάξει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο 53χρονος έχει την ικανότητα για καταλογισμό. Υπό αυτές τις συνθήκες αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να δίνει καθημερινά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και με διατήρηση των όρων απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας.
Αλλά μέσα σε ένα 24ωρο η ξαδέρφη του τον κατήγγειλε ξανά και ο 53χρονος συνελήφθη ξανά. «Κινδυνεύει η ζωή μας. Η εγγονή μου είναι 6,5 ετών τον φοβάται και μόλις τον βλέπει τρέχει στο δωμάτιο και κλείνει την πόρτα. Δεν φεύγει από το σπίτι γιατί δεν έχει πού να πάει» κατέθεσε η γυναίκα.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι διαρκώς ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς. Δηλώνει ερωτευμένος με την πρώην σύντροφό του, ενώ επικαλείται ζητήματα ψυχιατρικής φύσεως, λέγοντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο λαμβάνει σύνταξη.
Μετά και την τελευταία καταγγελία, που τον οδήγησε ξανά στο αυτόφωτο, αφότου ζήτησε αναβολή της δίκης, αποφασίστηκε να παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη (Πέμπτη 13/6).
