ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η προχθεσινή βραδιά εξελίχθηκε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, που πέρασε με διπλό από τη Λεωφόρο. Δεν πήρε μόνο τον βαθμό, αλλά «κλείδωσε» και θέση ισχύος σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, δημιούργησε το καλύτερο σερί του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους «πράσινους» (πλέον μετρά έξι ματς χωρίς ήττα, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου του Κυπέλλου), ενώ επιβεβαίωσε ότι πέρα από παίκτες που ουκ ολίγες φορές έχουν πάρει την ομάδα στην πλάτη τους (Μπάμπα, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Αντρίγια), έχει και άλλους πολύ κομβικούς στο ρόστερ. Πρώτος απ’ όλους ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, την αξία του οποίου εκθείαζε ο β’ αντιπρόεδρος της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης έξω από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου. «Τόσα χρόνια είμαι στον ΠΑΟΚ, δεν έχω δει άλλον τερματοφύλακα σαν τον Κοτάρσκι», ενώ πρόσθεσε και εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κουλιεράκη («έχει τρομερή μακρινή διαγώνια μπαλιά»).

Ο Χανιώτης αμυντικός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του και αυτό αποτυπώνεται και στη στατιστική, όπου μεταξύ άλλων είχε 4/5 μονομαχίες, 3/4 μονομαχίες στον αέρα, 4/4 τάκλιν, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκαρισμένα σουτ (το ένα στην προβολή του Γεντβάι με πεσμένο τον Κοτάρσκι), 7 αποκρούσεις, 1 πάσα-κλειδί (η πάσα στον Μεϊτέ στην αρχή της φάσης του 1-2). Ο ίδιος εμφανίστηκε με δηλώσεις του έξω από τη Λεωφόρο πολύ σίγουρος για όσα μπορεί να πετύχει η ομάδα ώς το τέλος της σεζόν και έβαλε τον πήχη στο μάξιμουμ τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Επιπλέον ο Μπράντον επιβεβαίωσε την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στον Παναθηναϊκό έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές. Μάλιστα το προχθεσινό ήταν το υπ’ αριθμόν 3.300 του ΠΑΟΚ στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Ακόμη ο Ντεσπόντοφ με το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε έφτασε συνολικά τα 13 στον ΠΑΟΚ και έχοντας και 10 ασίστ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο παίκτης με την καλύτερη τελική ενέργεια.

Ομως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου δεν μπορούν να σταθούν πολύ παραπάνω στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αύριο τους περιμένει η Λαμία, την Κυριακή η ΑΕΚ και αμέσως μετά τα παιχνίδια με την Μπριζ, που χθες στην πρεμιέρα των βελγικών πλέι οφ (1-1 με τη Σερκλ Μπριζ με τρία δοκάρια και ακυρωθέν γκολ μέσω VAR) επιβεβαίωσε ότι είναι δυνατή επιθετικά και με κενά αμυντικά. Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε τον Μπάμπα να μπαίνει χθες στην ομαδική προπόνηση, όπως ήταν προγραμματισμένο, και τους Κεντζιόρα και Οτο να μην έχουν κανένα πρόβλημα από το ματς στη Λεωφόρο.