Ένας εννιάχρονος μαθητής σε σχολείο της Κηφισιάς καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματίας και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο Τετάρτη.
Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 13:30, στο σχόλασμα, την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού. Εκτός από τον μαθητή της Γ’ τάξης, άλλα δύο παιδιά χτυπήθηκαν – ευτυχώς ελαφρά – από την πόρτα.
Για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Από την πλευρά του εργολάβου πάντως, αναφέρεται πως η πόρτα ήταν στερεωμένη όπως έπρεπε να είναι και υπήρχε ενημέρωση ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, καθώς εκκρεμούσε να πέσουν μπετά, ωστόσο τελικά η πόρτα ανοίχτηκε.
Όπως έγινε γνωστό από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για το πρωί της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Κηφισιάς, με αιχμές για τις ευθύνες σχετικά με τις ώρες που γίνονταν, αλλά και την ποιότητα – ασφάλεια των κατασκευαστικών εργασιών.
Καταγγελία της σύμβασης και νομικές διαδικασίες προανήγγειλε ο Δήμος
Για το ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Κηφισιάς, στην οποία αναφέρει:
«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.
Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».
