Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του έναντι του μορφώματος των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκαν τρία γεγονότα: πρώτον, το ότι το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη για ακόμη μια φορά, όπως πριν τις εθνικές εκλογές έτσι και τώρα στις ευρωεκλογές, δεν κατέθεσε κάποιο υπόμνημα στη Δικαιοσύνη.
Δεύτερον, το ότι ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας επαίνεσε δημοσίως τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, τρίτον, το ότι ο Βασίλης Κασσελάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδερφος του προέδρου του κόμματος, χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel τις ψήφους των «Σπαρτιατών» ευπρόσδεκτες.
Τα τρία αυτά σημεία των πολιτικών επιλογών της Κουμουνδούρου και των στελεχών της δεν έμειναν ασχολίαστα από τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για δεύτερη φορά να είναι απών και οι πολίτες βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές.
«Ο αγώνας κατά των νεοναζιστών εγκληματιών δεν εξαντλείται σε προθέσεις αλλά χρειάζεται πράξεις», ανέφερε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. «Μετά τα συγχαρητήρια του αρχηγού των “Σπαρτιατών” προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την “αξιοπρεπή” στάση του να κρυφτεί από το ελάχιστο νομικό και κοινοβουλευτικό του καθήκον να μπει εμπόδιο στα απομεινάρια της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χθες ο ξάδελφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής απηύθυνε προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους της. Αποψη που σημειωτέον δεν ανακάλεσε», τόνισαν από το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά τις εθνικές εκλογές του 2023, εννοώντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Mega ότι «στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς».
«Καλά να μην ξέρει ο κ. Κασσελάκης τα στοιχειώδη για την κρατική χρηματοδότηση της υγείας, το να αγνοεί όμως τη βαρύτητα που έχουν τα υπομνήματα στον Αρειο Πάγο σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και να φλερτάρει τυχοδιωκτικά με τους ψηφοφόρους των “Σπαρτιατών”, καταντά επικίνδυνο», κατέληγε το αιχμηρό σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο να αναρωτιέται με ειρωνική διάθεση (ΑΝΤ1) αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αξιοπρέπεια τα «κομπλιμέντα που τους επιφύλαξε ο κ. Στίγκας» και αν ο κ. Κασσελάκης «θα πάει και στη Μακρόνησο να κάνει TikTok να μας πει γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά των διαδόχων των χρυσαυγιτών;».
