Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά από μήνες συγκεχυμένων μηνυμάτων ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι το ζήτημα των αμβλώσεων θα πρέπει να αφεθεί στην κρίση των πολιτειών αλλά δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την σκοταδιστική ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

«Πολλοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει ποια είναι η θέση μου σχετικά με τις αμβλώσεις» λέει σε βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπό Truth Social. «Η άποψή μου είναι ότι τώρα που έχουμε την άμβλωση εκεί που όλοι την ήθελαν από νομικής άποψης, οι πολιτείες θα την καθορίσουν με ψηφοφορία ή με νομοθεσία ή ίσως και με τα δύο».

Ωστόσο, αρνήθηκε να θέσει χρονοδιάγραμμα για τις αποφάσεις περί απαγόρευσης των αμβλώσεων, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Συνέχισε να περιγράφει το σημερινό νομικό τοπίο, στο οποίο διαφορετικές πολιτείες έχουν διαφορετικούς περιορισμούς 

«Πολλές θα έχουν διαφορετικό αριθμό εβδομάδων ή κάποιες θα είναι πιο συντηρητικές από άλλες» είπε. «Στο τέλος της ημέρας όλα έχουν να κάνουν με τη βούληση του λαού» πρόσθεσε το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δίνει «τεράστια διαπραγματευτική δύναμη» και ότι ήθελε να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα «κάνει και τις δύο πλευρές ευτυχισμένες».

Όμως, σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έτεινε να υποστηρίξει μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων περίπου στις 15 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, ενώ σε άλλες δηλώσεις φάνηκε απρόθυμος να αγκαλιάσει μια ομοσπονδιακή απαγόρευση.

«Όλοι συμφωνούν -το ακούτε αυτό εδώ και χρόνια- όλοι οι νομικοί και από τις δύο πλευρές συμφωνούν: Είναι ένα κρατικό ζήτημα. Δεν θα έπρεπε να είναι ομοσπονδιακό ζήτημα, είναι πολιτειακό ζήτημα», είπε.