Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δικαιούται να χαμογελάει λίγο παραπάνω μετά τη χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ. Οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν με την Κλαμπ Μπριζ από το Βέλγιο, μία από τις πιο αδύναμες ομάδες ανάμεσα στις οκτώ που συνεχίζουν. Κι αν έρθει η πολυπόθητη πρόκριση, τότε θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό απέναντι σε μία εκ των Βικτόρια Πλζεν και Φιορεντίνα, που είναι και η περσινή φιναλίστ.
Επειτα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, η Μπριζ πέρυσι κατρακύλησε στην τέταρτη θέση και γι’ αυτό παίζει φέτος στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Με νέο προπονητή τον Νορβηγό Ρόνι Ντέιλα, ξεκίνησε και αυτή από τον β’ προκριματικό γύρο. Απέκλεισε τις Ααρχους, ΚΑ και εν συνεχεία την Οσασούνα, κάνοντας μια μίνι-έκπληξη. Σε δύσκολο όμιλο με Μπεσικτάς, Μπόντο Γκλιμτ, Λουγκάνο πέρασε ως πρώτη και στην προηγούμενη φάση πέταξε έξω τη νορβηγική Μόλντε. Είχε χάσει με 2-1 εκτός, για να πάρει τη ρεβάνς με 3-0.
Το 2010, οι Βέλγοι συνάντησαν τον ΠΑΟΚ σε όμιλο του Γιουρόπα και έφεραν δύο ισοπαλίες 1-1. Εχουν 4/4 προκρίσεις ενάντια στον Παναθηναϊκό και έναν αποκλεισμό από την ΑΕΚ το 2017.
Στο ρόστερ της Μπριζ συναντάμε ένα σωρό νεαρούς παίκτες που αργά ή γρήγορα θα πάρουν καλή μεταγραφή. Τον 19χρονο αμυντικό Σπίλερς, τον 20χρονο μπακ Μέγιερς, τον 22χρονο αμυντικό μέσο Ονιεντίκα και κυρίως τον 18χρονο εξτρέμ Νούσα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και πιο έμπειροι ακραίοι επιθετικοί, όπως ο Ολσεν (24 ετών, 22 γκολ/8 ασίστ) και ο Ζινκερνάγκελ (πρώην Ολυμπιακός, 6 γκολ/9 ασίστ). Αιχμή του δόρατος ο 22χρονος φορ Ιγκόρ Τιάγκο, με 26 τέρματα φέτος. Δηλαδή πέρα από αρκετούς ταλαντούχους -πλην άπειρους- υπάρχουν και οι έμπειροι για την εξισορρόπηση της κατάστασης. Και σε αυτό βοηθάνε και οι διεθνείς Μινιολέ, Βανάκεν. Ούτε φέτος η Μπριζ διεκδικεί πρωτάθλημα, καθώς είναι τρίτη στο -18 από την Ουνιόν.
Να τονιστεί ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή ενός αγώνα πρωταθλήματος. Πιθανώς να ζητήσουν αυτόν που θα δώσουν μεταξύ τους στην Τούμπα στις 14 Απριλίου, ανάμεσα στους δύο προημιτελικούς του Κόνφερενς.
