Εμμεσα πυρά προς τον πρόεδρο της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτη Δανιά, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη χρήση των σόσιαλ μίντια από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, προειδοποιώντας μάλιστα με πειθαρχικές συνέπειες όσους «προκαλούν δυσμενείς ή ακόμη και αλγεινές εντυπώσεις» και «θίγουν το κύρος της Δικαιοσύνης».
Στην ανακοίνωσή της η ανώτατη εισαγγελέας δεν κατονομάζει τον κ. Δανιά, ούτε αναφέρεται στις δημόσιες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες χαρακτηρίζει «αδιάφορο για την αναζήτηση της αλήθειας» το τραύμα των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και υπαινίσσεται ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κιόβεσι έχει πολιτικές βλέψεις επειδή αναφέρθηκε δημόσια στα εμπόδια που βάζει η ελληνική κυβέρνηση στην έρευνα για τα Τέμπη.
Ωστόσο, αν και γενικόλογη, η ανακοίνωση της κ. Κλάπα έρχεται στον απόηχο σφοδρών αντιδράσεων και ενώ η ίδια η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ενωσης διαφοροποίησε επίσημα τη θέση της από τις απόψεις του προέδρου της. Μάλιστα η κ. Κλάπα αναφέρει πως οι δικαστές οφείλουν «να ασκούν το δικαίωμα έκφρασης με ιδιαίτερη προσοχή, με σύνεση, μετριοπάθεια και διακριτικότητα», ενώ στην περίπτωση που «εκφεύγουν των ορίων» συνιστά «συμπεριφορά πειθαρχικώς ελεγκτέα».
Εντυπωσιάζουν ωστόσο για ακόμη μια φορά τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. Ενώ τα τελευταία 24ωρα έχουν έρθει στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μοντάζ των συνομιλιών μεταξύ του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών στην υπόθεση των Τεμπών, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση – πόσω μάλλον εισαγγελική παρέμβαση για να ελεγχθεί η συρραφή των αρχείων, ποιος μόνταρε και διοχέτευσε το υλικό και, εφόσον αυτές οι πράξεις είναι παράνομες, ποιες είναι οι ποινικές ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν.
