Στη λογική του συμψηφισμού επενδύει η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τη μαζική διαρροή των προσωπικών στοιχείων εκλογέων που κατέληξαν στο γραφείο της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τα χρησιμοποίησε για την προεκλογική της ατζέντα, η οποία όμως έληξε σήμερα υπό το βάρος των αντιδράσεων.
Στα αμείλικτα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το πώς περιήλθαν στην κατοχή της αλλά και ποιος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών, απ’ το οποίο έγινε η διαρροή, και στο κόμμα της Ν.Δ., πηγές της Ν.Δ. απαντούν με αιχμές για τις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis.
Ειδικότερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν: «Είναι προκλητικό αυτοί, που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθέσεων χειραγώγησης των Μέσων και της Δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις, που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται».
