Ζημιές που εκτιμώνται σε 3.000 ευρώ υπέστη το σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς τη νύχτα της Δευτέρας άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς και στη συνέχεια επιχείρησαν να βάλουν φωτιά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άγνωστοι εισέβαλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του, έσπασαν τζάμια αιθουσών, δύο πόρτες και ντουλάπες με βιβλία και προϊόντα καθαρισμού.
Επίσης, έβαλαν φωτιά στον πίνακα μια τάξης, αλλά η φωτιά δεν επεκτάθηκε.
Η καταστροφή αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης, από τους διευθυντές των σχολείων που κάλεσαν την αστυνομία.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο gegonota.news.gr, δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα και τόνισε:
«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γύρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε».
